Het systeem

het systeemDe Electric PTO is modulair opgebouwd. Dit betekend dat we op een efficiënte wijze onze systemen opbouwen en tegelijkertijd zeer klantgericht te werk gaan. Altijd zijn er een aantal basis modules welke kunnen worden aangevuld of worden uitgebreid om zo tot de meest optimale samenstelling te komen. 

Het basissysteem bestaat uit de volgende modules:

  • De systeemkast
  • De relaisbox
  • De elektromotor
  • De motorcontroller
  • Het accupakket
  • De lader
  • De waterkoeling

 

 

weergave systeemkast weergave relaisbox weergave motorcontrollerbox size 6 weergave motorcontroller size 8
 De systeemkast  De relaisbox  De motorcontroller 1 De motorcontroller 2

 

 

De systeemkast

Dit is het hart van de Electric PTO. Vanuit de systeemkast wordt de Electric PTO aangestuurd. Alle data die gegenereerd wordt kan hier worden geanalyseerd en worden aangepast. De systeemkast staat in direct contact met alle andere modules en kan worden bestuurd met het besturingsdisplay welke in de cabine is geplaatst. Lees meer over de besturing.

De relaisbox

Zekeringen en de relais zorgen er voor dat de hoge voltages op een veilige en gecontroleerde manier worden aangestuurd. De relaisbox beschikt over externe zekeringen welke in noodgevallen eenvoudig zijn te wisselen.

De elektromotor

Uiteindelijk draait hier letterlijk en figuurlijk om. De elektromotor die automatisch wordt ingeschakeld zodat de verbrandingsmotor uit kan. Er zijn diverse soorten elektromotoren mogelijk om zo altijd het hoogst mogelijke rendement te halen. Lees meer over de aandrijving.

De motorcontroller

De motorcontroller is minstens zo belangrijk als de elektromotor zelf. Hoe nauwkeuriger de motorcontroller afgesteld is op de werkzaamheden van de Electric PTO hoe efficiënter de elektromotor kan worden gebruikt. Uit onze ervaring is gebleken dat door een optimale afstelling de elektrische draaitijd met 50% is toegenomen.

Het accupakket

Dit is de meest variabele module. Het aantal accupakketten die benodigd zijn hangt volkomen af van de inzet en het gebruik van de opbouw. Soms is het nodig om 8 accupakketten te plaatsen maar in de meeste gevallen volstaan 4 of 6 accupakketten. Het is eigenlijk te vergelijken met de inzet van uw voertuig en de keuze voor de brandstoftank. Het is maar net de vraag hoeveel brandstof u bij zich wilt hebben maar u moet altijd rekening houden met die ene lange rit. Lees meer over het accupakket.

De lader

De on-board lader zorgt ervoor dat u vrijwel overal kan laden. Een 220v stopcontact is voldoende om binnen één nacht het systeem weer volledig op te laden. Wweergave totaal systeem (mulder)anneer gewenst kunnen er twee laders worden geplaatst of een snel-lader, dit is vaak afhankelijk van de eigen laadinfrastructuur bij u op het terrein. Lees meer over het opladen.

De waterkoeling

De Electric PTO werkt op hoge voltages. Om zoveel mogelijk rendement uit de elektromotor en lader te halen is het van groot belang deze te koelen.

Binnenkort verwacht:

  • Telematica module
  • Krachtstroom module

 

 

Meer weten over de aandrijving van onze Electric PTO?

Heb je vragen of interesse? Dan helpen wij je graag verder. Neem gerust contact met ons op.