Hoe werkt het?

werkingDe Electric PTO van Wierda Hybrid Technologies drijft de opbouw van jouw voertuig elektrisch aan. Wordt de conventionele PTO ingeschakeld, de handrem bediend en versnelling in neutraal stand, op dat moment neemt onze elektrische parallel aandrijving de PTO-functie over en waarbij de verbrandingsmotor automatisch wordt uitgeschakeld. De aandrijving van de opbouw draait daarmee elektrisch door. Zonder verlies van capaciteit of snelheid. Zuinig, stil en Zero emissie. 

De opbouw functioneert los van de motor

Na het opstarten van de conventionele PTO (verbrandingsmotor), neemt de Electric-PTO automatisch de aandrijving van de opbouw over en schakelt daarbij direct dieselmotor uit. Of het nu om een betonmixer, autolaadkraan of een hoogwerker gaat, de opbouw functioneert geheel elektrisch. Wanneer het accupakket leeg dreigt te raken, dan start de dieselmotor automatisch en neemt de conventionele PTO het werk weer over.

Altijd en overal inzetbaar

Onze Electric-PTO is multi-inzetbaar. Hij is namelijk inzetbaar bij verschillende soorten aandrijvingen. Het maakt niet uit waar je bent. Je opbouw functioneert altijd en is standaard ingesteld op elektrisch draaien. Een oplaadpunt heb je tijdens het elektrisch draaien niet persé nodig omdat je voldoende accucapaciteit bij je hebt om gedurende een werkdag te kunnen draaien. Mocht onverhoopt de accuspanning te laag worden, dan signaleert het slimme batterij managementsysteem dit direct. De verbrandingsmotor wordt vervolgens gestart en de conventionele PTO neemt de taak over. Wanneer op de werklocatie een stroomvoorziening aanwezig is, kun je tijdens het elektrisch draaien bijladen. Dat maakt onze Electric PTO geschikt als dé maatwerkoplossing voor jouw bedrijfswagen. Op elke plaats, op elk tijdstip en op elk moment. Altijd de meest energiezuinige en werkbare oplossing met veel voordelen!

 

Hoe werkt het

 

Meer weten over de werking van de Electric PTO?

Heb je vragen of interesse? Dan helpen wij je graag verder. Neem gerust contact met ons op.