Over ons

Wij zijn Wierda Hybrid Technologies. Wij willen iets betekenen. Een bijdrage leveren aan een leefbaardere wereld. Maatschappelijk verantwoord bezig zijn, maar niet moeilijk of onpraktisch. Groen zonder concessies te doen. En altijd begrijpen wij dat je gaat voor productiviteit en rendement. Dus gaan wij voor winst op álle vlakken. Samen met jou. Wierda daar wil je mee werken.

De kracht van een familiebedrijf

Al in 1931 richtte Enne-Jacob Wierda, grootvader van de huidige directeur René Wierda, Wierda Bedrijfswagens op. Hij bouwde, repareerde en onderhield bedrijfswagens. Maar dat was niet alles. Ontwikkelen zit ons namelijk in ons bloed. Enne-Jacob Wierda paste de bedrijfswagens toen al aan. Hij maakte ze effectiever en efficiënter. Uitgerust om optimaal te functioneren voor zijn klant. En… dat doen we nog steeds!

Dealer en specialist in de voertuigtechniek

Wierda werd ook dealer van meerdere merken bedrijfswagens, waaronder MAN. In 2005 werd Wierda Voertuig Techniek opgericht. Een gemotiveerd team legt zich hier toe op het ombouwen van voertuigen. Maar Wierda wil verder. Vanuit het ideaal om producten te ontwikkelen die geld en milieu besparen, zijn we ons gaan richten op hybride oplossingen. Onbevangen, creatief. Samen met ons team ontstond het idee om de door de PTO aangedreven opbouwen van trucks elektrisch aan te drijven. In 2011 produceerden we onze eerste Electric PTO. Een jaar later stond het eerste testvoertuig in de markt. In 2014 waren we er helemaal klaar voor. Wierda Hybrid Technologies was een feit.

De overtuiging van Wierda Hybrid Technologies

Vrachtwagens zijn van nature belastend voor het milieu. Daarom werken wij elke dag om onze footprint steeds een beetje kleiner te maken. Dat doen we met laagdrempelige en praktische oplossingen. Oplossingen die niet leiden tot verlies aan productiviteit of rendement. Oplossingen die doeltreffend zijn. Die leiden tot betere leef- en werkomstandigheden. Het resultaat is onze Electric PTO. Praktisch en groen door brandstofbesparing, geluidsreductie en minder CO2 uitstoot.

Waar staat Wierda Hybrid Technologies voor?

Ons karakter? Wij zijn plichtbewust. Nemen onze verantwoordelijkheid om de wereld leefbaarder te maken serieus. Daarbij denken we graag anders. Onbevangen, creatief. Tot we die baanbrekende oplossing vinden. Want dat doen we voor onze klant. Wij begrijpen onze klant en de gebruiker. We kennen zijn wereld. Daarom zoeken we werkbare oplossingen. Berusten? Dat doen we nooit. Wij zijn altijd op zoek naar verbeteringen. Want het kan altijd beter! Onze kernwoorden:

  • plichtbewust
  • anders denkend
  • pragmatisch
  • invoelend
  • altijd op zoek naar verbeteringen

Wie kiest voor Wierda Hybrid Technologies?

Wij werken voor bedrijven en organisaties die kiezen voor kwaliteit. Die begrijpen dat steeds verder verduurzamen van hun logistiek nodig is. Bedrijven die meegaan met de ontwikkelingen. Bedrijven die willen overleven en de wereld leefbaarder willen maken.

Vacatures

Bekijk hier onze actuele vacatures.

Meer weten over Wierda Hybrid Technologies?

Heb je vragen of interesse? Dan helpen wij je graag verder. Neem gerust contact met ons op.