Hybrid Technician (m/v) gezocht

Wierda Hybrid Technologies focust zich op inventieve en duurzame transportoplossingen, waaronder het elektrificeren van trucks. Een jong bedrijf dat zich wil inzetten voor een leefbaardere wereld.

De Wierda Bedrijven

Wierda Bedrijfswagens, opgericht in 1931, is erkend MAN dealer in Friesland en heeft vestigingen in Drachten en Heerenveen. Op beide locaties worden reparaties en onderhoud aan bedrijfswagens, bussen en getrokken materieel uitgevoerd.

Wierda Voertuig Techniek (WVT), gevestigd in Joure, is specialist in het ontwikkelen en produceren van maatwerkoplossingen en past MAN trucks aan zodat deze aansluit aan de wensen van de klant. WVT heeft hierin een unieke positie; als slechts één van de twaalf bedrijven wereldwijd is WVT hiervoor gecertificeerd door de fabrikant van MAN.

Vanuit het ideaal om producten te ontwikkelen die geld én milieu besparen, ligt bij Wierda Hybrid Technologies de focus op elektrische transportoplossingen. Één van deze oplossingen is onze Electric PTO. De Electric PTO drijft de opbouw van een voertuig elektrisch aan, denk aan de aandrijving van de betonmixer, de autolaadkraan en het koelsysteem. Praktisch en groen door brandstofbesparing, geluidsreductie en minder CO2 uitstoot.

Vanuit onze werkplaats zijn we in staat om zowel lichte als zware bedrijfswagens te elektrificeren, elektrische voertuigen te repareren, te onderhouden en te refurbishen.

Wat doe je zoal als Wierda Hybrid Technician?

Eén van de oplossingen van Wierda Hybrid Technologies is de Electric PTO. De Electric PTO is de elektrische aandrijving voor ieder soort voertuigopbouw, denk aan de aandrijving van de betonmixer, de autolaadkraan en het koelsysteem. Tijdens het gebruik van de opbouw kan de verbrandingsmotor uitgeschakeld blijven waardoor er geen uitlaatgassen vrij komen. Praktisch en groen door brandstofbesparing, geluidsreductie en minder CO2 uitstoot.

Als Technician werk je voornamelijk aan de (pre-)productie van onze producten. De focus ligt op het prefabriceren van de componenten van de Electric PTO en het opbouwen hiervan. Doordat je nauw samenwerkt met de Engineering ben je betrokken bij veel verschillende processen waaronder logistieke processen en product(door)ontwikkeling. Ook geef je technische ondersteuning en voer je reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Andere taken zijn het testen van de gebouwde producten en het samen met de Engineer opleveren van het voertuig.

Wat zijn de vereisten?

Je hebt verstand van techniek, wat je kunt aantonen met een diploma van een technische MBO-opleiding. Je achtergrond ligt bij voorkeur in de mechatronica, elektronica of hydrauliek. Je vindt het een uitdaging om jezelf te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Je wilt met ons verder bouwen aan dit jonge bedrijf met grote ambities.

Wat komt er jou kant op?

  • Marktconform salaris
  • Begeleiding en scholingsmogelijkheden
  • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf Werken bij Wierda betekent werken in een dynamische en familiaire omgeving waar respect is voor het individu. We zijn betrokken en vinden betrouwbaarheid en het “doen wat je zegt” belangrijk.


Interesse?

  • Voor meer informatie over deze functie en/of voor vragen over Wierda Hybrid Technologies kun je terecht bij Marijke Kamstra via +31 (0)513 412741 of kijk op www.wierdahybrid.nl
  • Stuur je sollicitatie met CV en motivatie naar info@wierdahybrid.nl