Modulaire bouw moet efficiëntie verhogen

 

De ontwikkelingen bij Wierda Hybrid Technologies staan niet stil. In september 2015 is Wierda Hybrid Technologies gestart met het ontwikkelen van modules. Losse modules die als geheel de Electric PTO vormen. De hoofdstroomschakel module is nu gereed, dit is de eerste module van de zeven.

De hoofdstroomschakel module wordt geplaatst tussen de accu’s en de controller. Een essentiële module welke er voor zorgt dat het accupakket veilig geladen en ontladen kan worden. Deze module bestaat uit diverse relais, zekeringen en schakelaars. Om de stroomsterkte en het gebruik van de Electric PTO goed te kunnen monitoren is er in deze module ook een stroommeter geplaatst.

Modules die nu worden ontwikkeld zijn:

  • Modulaire accupack modules
  • Aandrijf module
  • Vloeistofkoeling module
  • On-board lader module
  • Cabine module
  • Controller module

 

Het modulair maken van de componenten brengt veel voordelen met zich mee. De losse modules moeten er voor zorgen dat er sneller kan worden ingespeeld op de specifieke wensen van de klant. Het is een kwalitatieve ontwikkeling welke de installatie van deElectric PTO eenvoudiger moet maken. Tevens zorgen de modules er voor dat er beter gebruik kan worden gemaakt van de beperkte ruimtes op het chassis.

Eind 2016 verwacht Wierda Hybrid Technologies de Electric PTO volledig modulair te hebben.

Foto 2 module 1 Foto 1 module 1